Recomandari de fertilizare cu ingrasaminte solubile pentru Fructe de padure (afine, capsuni, mure)

Fructele de padure sunt culturi ce au nevoie de atentie speciala din punct de vedere al fertilizarii. Pe langa N,P,K,Mg,microelemente, algele marine sunt un mare plus, avand un rol de biostimulant. De asemenea forma de azot folosit face diferenta. Fata de alte culturi, este de preferat ca azotul nitric sa fie inlocuit pe cat posibil cu azot amoniacal.
Exemple de formule NPK utilizate la fructe de padure in sistemele de irigare (dar care pot fi folosite si foliar), sunt:
HIFERT 18-18-18 + 0.5% alge marine + microelemente, unde N-NO3 (azot nitric) – 1.8% , N-NH4 (Azot amoniacal) – 6% , N-NH2 (Azot ureic) – 10.2%
HIFERT 20-10-10 + 1% alge marine + microelemente, unde N-NO3 (azot nitric) – 2.8% , N-NH4 (Azot amoniacal) – 8.8% , N-NH2 (Azot ureic) – 8.4%

Hifert, oferit de PETRO STEDESA, este un ingrasamant solid, solubil 100% in apa, pretabil pentru camp, sere, solarii, aplicabil foliar sau prin sisteme de irigare. Gama HIFERT se gaseste intr-un numar mare de formule, putand fi utilizat pentru orice tip de cultura.

Avantajele produsului HIFERT:
1. Formula NPK  cu o cantitate mare de substante active si micro-elemente.
2. Se dizolva instant. Este gata de aplicare imediat.
3. Raportul Calitate-Pret foarte bun.
4. Practic, nu contine clor.

Caracteristicile produsului
Solubilitate: 30 kg HIFERT la 100 kg apa
(20 grade Celsius) Ambalaj: Sac 25kg PE/PP , lipit la cald

Un exemplu de program de fertilizare prin sisteme de irigare pentru afine: